Briefconversatie tussen Paul en Fransisco – december

Parochianen Paul Hoorens en Francisco Pelger schrijven elke maand een brief aan elkaar. Over het reilen en zeilen in onze parochie én op de Santa Rita School in Brazilië. Lees hier de brief van deze maand.

Beste parochianen van Felicitas,

Deze keer een dubbele brief. Ik kon na de geweldige Kerstvieringen niet wachten totdat het parochieblad uitkwam en heb daarom op eerste Kerstdag een brief aan Francisco gestuurd, waarin nog niet de opbrengsten voor de Santa Rita school stonden: EUR411, 18 in Geervliet en EUR 1800,42 in Spijkenisse.

Spijkenisse, 25 december

Beste Francisco,

Vanuit Spijkenisse, jouw Felicitaskerk, wensen wij jou en allen die je lief zijn het allerbeste en een hele fijne Kerst.

Gisteravond hebben we 3 prachtige vieringen, met De Kernzangers, 10 Plus en het Felicitaskoor, in onze eigen kerk gehad. Vanochtend was er een mooie Kerstviering met samenzang.

Allemaal prachtige vieringen met hun eigen karakteristiek en publiek. De koren hebben zich weer van hun beste kant laten zien en hun vieringen waren mooi en inspirerend, precies zoals je van elk koor mocht verwachten.

Een kindervertelviering met De Kernzangers, voor de families met kleine kinderen; heel toepasselijk en met toch weer een grotere groep Kernzangers; je zou er van hebben genoten. 10 Plus, was traditioneel voor hun doelgroep; ik denk dat er boven en beneden misschien 10 stoelen vrij waren; gewoon geweldig. En om half elf puilde de kerk uit. Dat was ook erg indrukwekkend; een overvolle kerk op Kerstavond. We hebben er geen spijt van dat we alle vieringen in onze kerk konden houden.

In alle vieringen hebben we reclame gemaakt voor onze / jouw Kerstactie en we hebben EUR … opgehaald. (in het parochieblad komt het bedrag erbij te staan)

We zijn er weer trots op dit aan jullie te mogen schenken.

Wij hopen hiermee de Santa Rita school een mooi begin van het nieuwe schooljaar te laten maken. We hopen ook dat het mogelijk is om extra kinderen te helpen en de klassen na groep 5 te vullen.

Kortom een heel warm Kerstfeest, midden in de winternacht. Dit lied werd op Kerstavond in alle vieringen door iedereen, koor en bezoekers, meegezongen; heel mooi.

Graag horen wij nog eenmaal wat er met onze bijdrage gebeuren gaat.

Vele lieve groeten, ook aan Maria, vanuit de Felicitaskerk,

Paul en Elly

Als antwoord kreeg ik enkele uren later:

Beste Paul en Elly,

Zalig Kerstmis! Vrede, Geluk en Rechtvaardigheid  op aarde voor ALLE mensen die HIJ bemind! Gloria in Excelsis Deo!

Hier in Indaiatuba, Brazilië vieren we Kerst in tropische hitte, maar in een goede sfeer met veel mensen van ‘Goede wil’!

Uit Spijkenisse en Geervliet krijg ik enthousiaste berichten over de mooie en flink bezette vieringen. Hier heb ik ook een mooie kerst’mis’ mee gevierd in de Santa Rita parochie. Toen ik de uren van de avondvieringen van de Felicitas zag wist ik dat de viering van 22:30 gelijk zou plaatsvinden met de viering hier om 19:30 uur (je kunt hier namelijk de mensen niet na 21:00 uur nog de straat op sturen om naar huis te gaan – te gevaarlijk!) Het tijdsverschil is namelijk nu 3 uur! Toeval bestaat niet. We waren samen in de viering van het kerstmysterie met gezang, gebed, het luisteren naar het Woord van God en dankzegging letterlijk verenigd in een grenzeloze verbondenheid!

Je maakt me blij en trots om jullie duidelijk signaal van solidariteit naar de mensen en in het bijzonder kinderen van de parochieschool Santa Rita, wat het resultaat ook mag zijn, natuurlijk maak je me wel weer nieuwsgierig! Dat ik het doorgeefluik heb mogen zijn en nu voor het 3de jaar weer mag zijn van jullie solidariteit maakt me trots, dankbaar en nederig tegelijk! Alle eer, lof en dankbaarheid die de mensen hier uiten naar mij is volledig dankzij de aandacht, en goede gaven van de Felicitas. De goede samenwerking en vertrouwen tussen ons beide en jouw coördinatie en organisatie bij de acties zijn van grotere waarde en waardering dan in geld is uit te drukken!

Van harte aller beste wensen en vooral “Gods zegen!”

Voor jou en Elly en voor allen!

Alle goeds!

Francisco en Maria