Briefconversatie tussen Paul en Fransisco – november

Parochianen Paul Hoorens en Francisco Pelger schrijven elke maand een brief aan elkaar. Over het reilen en zeilen in onze parochie én op de Santa Rita School in Brazilië. Lees hier de brief van deze maand.

Indaiatuba, 25 november 2018

Beste Paul,

Vandaag viert de kerk “Christus Koning”. Het liturgisch jaareinde wijst nadrukkelijk naar de toekomst, die voor allen is begonnen met de beloofde komst van Jezus, “God onder ons”. Door zijn leven, sterven en de overwinning op de dood zijn we allen vrijgemaakt voor de volheid van het (eeuwige) leven, waar Christus alles in allen zal zijn! De liefde van God voor ons maakt dat we ‘er niet alleen voorstaan!’ Wij kunnen niet zonder Hem en Hij wil niet zonder ons, maar samen, op weg gaan. Zo’n grote liefde van God voor ons is een mysterie dat we dagelijks – in het bijzonder met Kerstmis – mogen herdenken en beleven. De wereldwijde gebeden en gezangen uit dankbaarheid en voor Vrede op aarde door de komst van Jezus Christus zijn een manifestatie van verbondenheid tussen God en alle mensen op aarde van goede wil! Voor de mensen van de parochieschool Santa Rita is het zeer hartverwarmend dat er grensoverschrijdende solidariteit klinkt uit de Adventsactie die tijdens de Kertvieringen van de Felicitaskerk in Spijkenisse wordt gehouden voor hun missie van ‘Beurzen aan kinderen uit kansarme gezinnen’ !

In begin december eindigt hier het schooljaar en begint de zomervakantie!

Brazilië heeft een nieuwe presidentskandidaat, die nogal ferme uitspraken heeft gedaan tijdens zijn campagne? Laten we bidden en hopen dat hij toch de goede keuzes mag maken voor een vreedzamer en rechtvaardiger Brazilië voor alle Brazilianen!

Paul, Elly en alle bekenden en betrokkenen,

Groeten en alle goeds!

Francisco