Briefconversatie tussen Paul en Fransisco – september

Parochianen Paul Hoorens en Francisco Pelger schrijven elke maand een brief aan elkaar. Over het reilen en zeilen in onze parochie én op de Santa Rita School in Brazilië. Lees hier de brief van vorige maand.

Indaiatuba, 23 september 2018

Beste Paul,

In Brazilië begint de Lente, in Nederland de Herfst,  maar aan beide kanten van de Oceaan zijn we “samen op weg”! Wat een goed kerstmotto: “We staan er niet alleen voor!” Ook mooi in verband met het project van de parochieschool Sant Rita, voor beurzen aan kinderen uit kansarme gezinnen. Jesaja kondigt in 7,14 de geboorte van een door God gezonden kind aan met de naam Immanuël “God met ons”! Bij  Matteüs 1,20-23  gaat die belofte in vervulling zo hoort Josef van een engel in een droom. Aankondiging en teken van God dat we er nooit alleen voor staan maar dat Hij altijd en overal “Midden onder ons” is! Als we daarvan overtuigd zijn en we er samen voor gaan, dan  staan we er dus nooit alleen voor!

Die verbondenheid in solidariteit en geloof van “God is met ons”  tussen de gemeenschap van de Felicitas in Spijkenisse  en de Santa Ritaschool en parochie hier in Brazilië is een teken en getuigenis dat we er niet alleen voor staan! Teken en getuigenis is ook de prachtige gift, opgebracht tijdens het benefietconcert op 23 juni, van het jongerenkoor 10 Plus dat het prachtige bedrag van € 1.820 (BRL 8.750) heeft opgeleverd voor het herstel van het dak van de school! Ontroerend en enorm was de dankbaarheid aan God en aan de gulle gevers van 10 Plus.

De spanning voor de verkiezingen in Brazilië stijgt met hoop op Gods´zegen!

Paul, Elly en alle bekenden,

Groeten en alle goeds!